Now showing items 1-7 of 7

    • Application of proteomic to investigate the different degrees of meat tenderness in Nellore breed 

      Malheiros, J. M.; Enriquez Valencia, Cruz Elena; Braga, Camila Pereira; Vieira, José Cavalcante Souza; Vieira, D. S.; Pereira, Guilherme Luis; Curi, Rogerio Abdallah; Machado Neto, Otávio; Oliveira, H. N.; Padilha, Pedrode Magalhães; Chardulo, Luis Artur (2021)
      This study describes the association between meat tenderness and abundance of soluble muscle proteins in Nellore bulls (Bos indicus) using a proteomic approach. We evaluated shear force (SF) of Longissimus thoracis muscle ...
    • Carcass and meat quality of Nellore cattle (Bos taurus indicus) belonging to the breeding programs 

      Malheiros, Jéssica Moraes; Enriquez Valencia, Elena; Silva Josineudson, Augusto Ii Vasconcelos; De Oliveira, Henrique; Curi, Rogerio Abdallah; Albuquerque, L. G.; Chardulo, Luis Artur (2020)
      The objective of this study was to estimate and describe phenotypic traits for carcass and meat quality in Nellore cattle belonging to the breeding programs. Data from 718 Nellore animals participated in the Delta Gen, CRV ...
    • Dehydrated citrus pulp in broiler diets 

      Diaz Vargas, Mayra; Murakami, Alice Eiko; Pintro Matumoto, Paula Toshimi; Ospina Rojas, Ivan Camilo; de Souza, Caio Henrique; Eyng, Cinthia (2019)
      The objective of this study was to evaluate the effects of citrus pulp in diet for broilers on weight of gastrointestinal organs, intestinal morphometry, and quality and lipid oxidation of broiler meat during the storage ...
    • Efecto de la suplementación con semilla de algodón y maíz en el desempeño productivo y calidad de la carne de ovinos 

      Suárez-Paternina, Emiro; Maza-Angulo, Libardo; Aguayo-Ulloa, Lorena; Vergara-Garay, Oscar; Barragán-Hernández, Wilson; Bustamante-Yánez, Moris (Bogotá : Universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales, 2020, 2020-07)
      La alimentación de los ovinos para producción de carne en la región Caribe colombiana, se fundamenta en el uso de gramíneas, en virtud de sus bajos costos; sin embargo, los rendimientos y la calidad nutricional, se ven ...
    • Evaluación de la calidad de la carne de camuro y su aplicación a nivel industrial 

      Conde Pulgarín, Abelardo; Cuesta Peralta, Aurora; Rueda Moneada, Martha; Ramírez Duran, Roison Enrique; Belalcazar Zafra, Maria Elena; Mateus Valles, Guillermo (Bogotá : Universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales, 2003, 2003-09)
      Se realizaron varios experimentos en la universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales UDCA, para evaluar la calidad de la carne de ovino africano. Primero se determinó la calidad relacionada con la composición proximal ...
    • Gene and protein expression of myosin heavy chain in Nellore cattle comparing growth or meat tenderness traits 

      Chardulo, Luís Artur Loyola; Baldassini, Welder A.; Curi Rogério, Abdallah; Pereira, Guilherme Luis; Machado Neto, Otávio Rodrigues; Dal Pai, Maeli; Vechetti Júnior, Ivan José; Malheiros, Jéssica Moraes; Enriquez Valencia, Cruz Elena (2019)
      The objective was to investigate gene and protein expression of myosin heavy chain (MyHC) in Nellore cattle slaughtered at different weights (BW) or degrees of meat tenderness. Ninety animals with initial BW 370 ± 37 kg, ...
    • Hair sheep lamb meat ageing-a sensory color analysis 

      Albarracín, William H.; Sánchez, Iván CB.; Restrepo, Luz (2016)
      Antecedentes: el color de la carne puede modificarse por factores fisiológicos o de proceso, como especies, género, cantidad de fibras musculares, características genéticas y edad, produciendo diferencias que el consumidor ...