Browsing by Subject "Calidad de la carne"
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Application of proteomic to investigate the different degrees of meat tenderness in Nellore breed
(2021)This study describes the association between meat tenderness and abundance of soluble muscle proteins in Nellore bulls (Bos indicus) using a proteomic approach. We evaluated shear force (SF) of Longissimus thoracis muscle ... -
Carcass and meat quality of Nellore cattle (Bos taurus indicus) belonging to the breeding programs
(2020)The objective of this study was to estimate and describe phenotypic traits for carcass and meat quality in Nellore cattle belonging to the breeding programs. Data from 718 Nellore animals participated in the Delta Gen, CRV ... -
Dehydrated citrus pulp in broiler diets
(2019)The objective of this study was to evaluate the effects of citrus pulp in diet for broilers on weight of gastrointestinal organs, intestinal morphometry, and quality and lipid oxidation of broiler meat during the storage ... -
Efecto de la suplementación con semilla de algodón y maíz en el desempeño productivo y calidad de la carne de ovinos
(Bogotá : Universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales, 2020, 2020-07)La alimentación de los ovinos para producción de carne en la región Caribe colombiana, se fundamenta en el uso de gramíneas, en virtud de sus bajos costos; sin embargo, los rendimientos y la calidad nutricional, se ven ... -
Evaluación de la calidad de la carne de camuro y su aplicación a nivel industrial
(Bogotá : Universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales, 2003, 2003-09)Se realizaron varios experimentos en la universidad de Ciencias Aplicadas y Ambientales UDCA, para evaluar la calidad de la carne de ovino africano. Primero se determinó la calidad relacionada con la composición proximal ... -
Gene and protein expression of myosin heavy chain in Nellore cattle comparing growth or meat tenderness traits
(2019)The objective was to investigate gene and protein expression of myosin heavy chain (MyHC) in Nellore cattle slaughtered at different weights (BW) or degrees of meat tenderness. Ninety animals with initial BW 370 ± 37 kg, ... -
Hair sheep lamb meat ageing-a sensory color analysis
(2016)Antecedentes: el color de la carne puede modificarse por factores fisiológicos o de proceso, como especies, género, cantidad de fibras musculares, características genéticas y edad, produciendo diferencias que el consumidor ...